Çok yoğun ve stresli bir gün geçirdiniz. Eve geldin ve yatağa düştün. Artık kusursuz bir uykuyla dinlenmeniz gerekiyor. Çünkü bunu hakettin. Yatağa uzanıyorsunuz ve yeni uykuya dalıyorsunuz. Ani bir titremeyle sıçradın. Uykuya dalarken vücudunuz titriyor Nedir? Paniğe gerek yok. Bu aslında oldukça doğaldır.
Uykuya dalarken vücudunuz titriyor Korkmanı gerektirecek bir şey değil. Bu aslında yoğun ve stresli bir günün ardından beyninizin dinlenmeye verdiği sıradan bir tepkidir. Bu reaksiyonun tıbbi adı Miyoklonus’tur. Merkezi sinir sisteminden kaynaklanan ve birçok kasta meydana gelen istemsiz ve kısa süreli kasılmalar sonucu ortaya çıkar.
Uykuya dalarken vücudunuz titriyor Bir hastalığın belirtisi olup olmadığı merak ediliyor. Özellikle bunu yaşayan kişilerde nörolojik bir hastalığın varlığı araştırılıyor. Aslında bu olay çoğu zaman bir hastalığın belirtisi değil, günlük yaşam kalitenizle ilgili bir durumdur.
Uykuya dalarken vücudunuz titriyor Tam olarak şu şekilde ifade edilmektedir. Gün boyu yoğun baskı ve stres altında olan insan vücudu, uykuya geçtiği anda bir anda hareketsiz hale gelir. Hareketsiz kalan bir vücutta beyin ve omurilikten oluşan merkezi sinir sistemi, vücudun öldüğünü zanneder ve kaslara sinyaller göndererek onu yeniden harekete geçirir. Bu sinyaller sonucunda irkilen kaslarda ani kasılmalar ve titremeler meydana gelir.
Uykuya dalarken vücudunuzun sallanmasının nedenleri
Uykuya dalarken vücudunuz titriyor Bunun birçok farklı nedeni var. Bunlar genellikle nörolojik bir hastalığın belirtisi olmaktan ziyade günlük aktivitelerinizdir. Bu durumu yaşıyorsanız ve bu ani titremelerin nedenlerini merak ediyorsanız işte bazı önemli nedenler; Çok fazla yoğunluk, aşırı stres, aşırı yeme, aşırı yeme Depresyon, Gün içinde çok fazla tüketilen enerji içecekleri, Gün içinde tüketilen çay, kahve, kola gibi kafein bazlı içecekler, Uyku sırasında periyodik hareket bozuklukları, Huzursuz bacak sendromu, Anksiyete bozuklukları. Tüm bu nedenler uyku zorluğuna neden olur. Uykuya daldığınızda ani bir titremeyle tekrar uyanmanıza neden olabilir. Çocukların da yaşadığı bu durum sizin de sık sık başınıza geliyorsa bazı nörolojik problemleriniz olabilir. Bunun için bir doktora danışmanız faydalı olacaktır.