Lenfoma Hastalığı Nasıl Bir Hastalıktır?

Genel olarak lenf düğümlerinin (boyun bölgesi, koltuk altı) hastalığına lenfoma hastalığı denilebilir. Adının aksine sadece lenf düğümlerini ilgilendiren bir hastalık değildir. Vücudumuzun hemen her organında ortaya çıkabilir. İnsan vücudunu kanserden koruyan ve kansere dönüşen hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıdır. Kan dolaşımıyla birlikte hareket ettikleri için vücudun herhangi bir yerinde oluşabilirler: Midede veya kalın bağırsakta oluşabilirler. Bazı lenfomalar yıllarca hiçbir şey yapmadan vücutta kalırken, bazıları ise çok kısa sürede tüm vücudu istila ederek ciddi hasara neden olur.

Lenfoma hastalığının belirtileri nelerdir?

Bir örnekle açıklamak gerekirse belirtiler Göğüs bölgesinde oluşan lenf düğümü öksürüğe neden olur. Daha da ilerlerse nefes darlığına yol açabilir. Karın bölgesinde oluşan bir lenf düğümü karın ağrısına neden olur. Çıplak gözle ulaşılamayan veya görülemeyen bazı lenf düğümleri de vardır. Karın boşluğu, göğüs boşluğu lenfleri gibi. Yüksek ateş, iç çamaşırını değiştirmeye neden olan aşırı terleme ve en az son 6 ay içinde kilo kaybı belirtileridir.
Ek olarak Lenfatik Sonuçlar meydana gelmek dışarı çıkabilir. Bulantı, kusma, ishal, akut apandisite benzer semptomlar. Aynı şekilde kemik iliğinin bulunduğu bölgelerde meydana gelmesi durumunda hastalarda kansızlık, enfeksiyonlara yatkınlık, kanama gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

Lenfoma Hastalığı Nasıl Takip Edilebilir?

lenfoma hastalık İnsan vücudunun herhangi bir yerinde meydana gelebilir. Bazen içeride de meydana gelebilir. Ayrıca tesadüfen de fark edilebilir. Veya lenf düğümleri akciğer röntgeninde görülebileceği gibi basit bir ultrason filminde de görülebilir. Boyunda olması şart değil; Kasıkta da zararlı lenfoma oluşabilir. Günümüzde insanların lenfomadan korkmaması gerekiyor. Çünkü tedavi seçenekleri çok arttı. Sağlık tesislerinin gelişmesiyle birlikte sadece hasarlı dokuyu hedef alan ve lenf kanserini ortadan kaldıran ilaçlar üretildi. Gerek ilaç tedavisi gerekse cerrahi operasyonla bireylerde bu hastalıktan yüzde 80’e varan oranlarda iyileşme sağlanabilmektedir. Bu tür sorunların ortaya çıkması durumunda mutlaka hekim tarafından hastalıkla mücadele edilmeli ve bulgular ortaya çıkarılmalıdır. Lenfoma hastalığının nedenleri ortaya çıktıkça tedavi yöntemlerine ilişkin de çok önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı istatistiksel çalışmalara göre 5 yıl öncesine kadar lenfoma hastalarının yüzde 65’i bu hastalıktan iyileşirken, bugün bu oran yüzde 85’e çıktı. Hedefe yönelik ilaçların kullanıma sunulması, özellikle hastalıklı dokuyu etkileyen ve yan etki profili düşük olan ilaçların kemoterapiyle kombine edilmesiyle tedavinin etkilerinde artış gözlenmiştir. Ayrıca hücre biyolojisi ortaya çıktıkça, semptomlar ortaya çıktıkça hücreyi çoğalmaya iten moleküller ve hücrelerin çoğalmasını sağlayan sinyaller durdurularak, kemoterapiye gerek kalmadan hücrenin çoğalmasının durdurulması veya tedavinin yapılmasıyla tedavi seçenekleri artık mümkün hale getirilebilmektedir. daha da başarılı. Lenfoma belirtileri olan kişiler derhal sağlık Kuruluşa başvurmaları gerekir.

Check Also

Duyanları Buz Gibi Yapan Soğuk Espriler

Duyanları Buz Gibi Yapan Soğuk Espriler - Eğlenceli ve şaşırtıcı mizah dolu bir koleksiyon.

Bir yanıt yazın