Klorun zararları nelerdir – Obilsin

Klorun aslında hayatımızın her alanında bulunduğunu biliyor muydunuz? 1774 yılında keşfedilen ve savaşlardan kimya enstitülerine kadar pek çok farklı alanda kullanılan klor, 1800’lü yıllarda tifo salgınıyla birlikte içme suyunda da kullanılmaya başlandı. Ve o zamandan beri hayatımızda bir merak konusu oldu. Peki klor nedir ve nedir? klorun zararları Onlar neler? Klor aslında vücutta dengenin kurulmasına yardımcı olan önemli bir maddedir. Vücuttaki asit ve baz dengesini korumak ve sıvı miktarının düzelmesini önlemek için klora ihtiyaç vardır. Ancak belirli miktarların üzerinde tüketilmesi halinde oldukça tehlikeli olabilir. Yetişkin bir bireyin vücudundaki ideal klor düzeyi 97 ila 107 mmol olarak belirlenmiştir. Klorun artması veya azalması durumunda bazı olumsuz durumlar ortaya çıkar. Klorun zararlı etkileri özellikle artması halinde ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Klor hayatımızın hiç farkına varmadığımız birçok alanında mevcuttur. Ve bunların bize çok ciddi zararlar verdiği biliniyor. İşte klorun en bilinen zararları; Klor tahriş edici ve zehirli bir gazdır. Klor gözleri ve karaciğeri tahriş eder. Boğazın daralmasına ve akciğer ödemine yol açarak nefes almada zorluk yaşanmasına neden olur. Şiddetli baş ağrılarına, mide bulantısına ve kusmaya neden olur. Sudaki klorun depresyon, iştahsızlık, bilinç kaybı, uyuşukluk, koma, tümör oluşumu gibi olumsuz etkileri vardır. Akciğer hastalığı olan kişilerin klora karşı çok daha duyarlı olmaları nedeniyle çok dikkatli olmaları gerekir. Klor, ağartıcılarda kullanılan sodyum hipokloritin bileşenlerinden biridir. Uzun vadede kullanıldığı alanlarda kanserojen risk taşır. Göğüste sıkışma, öksürük, öksürürken kan gelmesi, bayılma gibi etkiler görülebilir. Vücudunuzda klorun temas ettiği bölgelerde batma hissi, kaşıntı, kabarma, döküntü ve doku ölümü gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Vücuttaki klor arttığında ne olur?

Kanda ideal düzeyde olması gereken klor miktarının artmasıyla birlikte vücutta elektrolit dengesizlikleri ortaya çıkar. Ve bu etkilerin sonucunda klorun zararlı etkileri ortaya çıkar. Vücudunuzdaki klor seviyesinde artış varsa en önemli belirtiler şunlardır; Kas spazmı ve zayıflığı. Tükenmişlik. Aşırı susuzluk hissi. Konsantrasyon sorunları, kafa karışıklığı ve kafa karışıklığı. Yüksek tansiyon. Yüksek klorür düzeylerinin tanısı mutlaka kan testi ile konur. Bu belirtilerle hekime başvurmak tek başına tanı koymayı sağlamaz. Karıncalanma ve uyuşma Aritmi İshal, kusma ve terleme gibi sıvı kaybına neden olan durumlar

Check Also

Bağcılar’da Düğün Salonu Arayanlar İçin 12 Mekan

Bağcılar'da düğün salonu arayanlar için en iyi 12 mekanı bulun! Geniş seçenekler ve uygun fiyatlarla unutulmaz bir düğün için hazırlık yapın.

Bir yanıt yazın