YÜZÜNE LEHLER YAPILANLAR
Sülük tedavisinin tarihi M.Ö. 15. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Hindistan’dan İran’a, Mısır’dan Çin’e, Avrupa’dan Anadolu’ya kadar pek çok tarihi eserde sülük tedavisinin kanıtlarına rastlanmaktadır. Tıbbın atası sayılan İbn Sina ve Galen de tedavi protokolleri arasında sülük tedavisine yer verdiler. Günümüzde sülük tedavisi birçok gelişmiş ülkede kullanılan alternatif tıp yöntemleri arasında yer almaktadır. Yüze Sülük Uygulananlar Başlangıçta bu tedavi yöntemine pek sıcak bakmasalar da kısa sürede şifa bulurlar.
Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sülük tedavisi mutlaka uzman hekimler tarafından steril ortamlarda yapılmalıdır. Sülük yapılacak alanlar sterilize edildikten sonra tedavi edilecek bölgeye forseps yardımıyla sülükler yerleştirilir. 10 ila 20 dakika kadar bırakılan sülüğün kan emmesi sağlanır. Yeterli miktarda kan emdikten sonra sülükler emdikleri bölgeyi kendi başlarına terk ederler. Alternatif tıpta kullanılan sülüklerin ortalama 70 ile 100 arası dişi vardır. Yüze Sülük Uygulananlar Genelde yaşlı insanlardan oluşuyor.
Sülük Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Öncelikle vücudunda kan dolaşımı yavaş olan kişilere sülük tedavisi önerilmektedir. Yüze Sülük Uygulananlar Tedavinin kısa sürede işe yaradığını söyledi. Damar tıkanıklıkları, huzursuz bacak sendromu, karaciğer rahatsızlıkları ve romatizma hastalıklarında sülük tedavisi uygulanabilmektedir. Dünyanın farklı yerlerinde birçok kadın kişisel bakım için sülük tedavisine başvurmaktadır. Sülüğün kan dolaşımını hızlandırması ciltteki kırışıklıkların oranını azaltır ve cildin daha genç görünmesine katkıda bulunur.